Lemeška Dužijanca

Lemešani proslavili Dužijancu

Izvor: Bunjevački Media Centar - Sombor       Ponediljak, 31.07.2017.

“Primite ovaj posvećeni, blagoslovljeni kruv od novog žita koji je simbol završetka još jedne žetve. Ovaj kruv je ujedno i simbol očuvanja Bunjevaca i bunjevački običaja u našem Lemešu i zato ga podilite sa svim gostima i Lemešanima u znak ljubavi, blagostanja i međusobne sloge i poštivanja!” rekla je Ivana Jozić, bandašica Lemeške Dužijance prilikom pridaje blagoslovljenog kruva pridsidnici NSBNM, dr Suzani Kujundžić Ostojić.

Grupna

Po prvi put, u organizaciji BKC „Lemeški Bunjevci“, u Svetozaru Miletiću je, u nedilju, 30. jula svečano obilužen završetak žetveni svečanosti – „Lemeška Dužijanca - 2017".

U crkvi Rođenja blažene divice Marije, velečasni Antal Egedi je služio svečanu misu Zafalnicu za bogat i zdrav ovogodišnji rod žita. Nikolicina mladi Čonopljana u svečanim bunjevačkim nošnjama svečano je unela korpe s klasjom, kruv od novog brašna i krunu . Na misi je blagoslovljen kruv od novog žita i pletena kruna – umitnički rad domaćina i inicijatora Dužijance, Stipana Budimčevića.

Svečanost lemeške Dužijance su uveličali gosti iz Subotice, Bajmoka, Čonoplje, Sombora i domaćini iz Lemeša.

Pridaja kruva

Čestitajuć Lemešanima svečanost, pridsidnica je poželila domaćinima još puno Dužijanci ko pripoznatljivost nigovanja i očuvanje bunjevačkog kulturnog nasliđa.

Uslidio je koktel i druženje gostiju u prostorijama župnog dvora. Pridsidnik BKC Lemeški Bunjevci, Stipan Budimčević se tom prilikom zafalio svim učesnicima i suorganizatorima manifestacije a posebno čonopljanskim familijama i Nacionalnom savetu bunjevačke nacionalne manjine i regionalnoj kancelariji NSBNM u Somboru.

R.P.